Tw贸j koszyk jest pusty.

Klauzula informacyjna - newsletter

Biuro Zarz膮du G艂贸wnego Stowarzyszenia Ksi臋gowych w Polsce jako administrator danych osobowych informuje, 偶e Pa艅stwa dane osobowe niezb臋dne do zapisu na newsletter sklepu internetowego wydawnictwa znajduj膮cego si臋 pod domen膮: sklep.skwp.pl聽 przetwarzane b臋d膮 zgodnie z ustaw膮 z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1781) oraz Rozporz膮dzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony os贸b fizycznych w zwi膮zku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep艂ywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej zwanym RODO).

W zwi膮zku z tre艣ci膮 art. 13 rozporz膮dzenia RODO informujemy, 偶e:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Biuro Zarz膮du G艂贸wnego Stowarzyszenia Ksi臋gowych w Polsce (dalej: ZG SKwP), ul. G贸rno艣l膮ska 5 00-443 Warszawa, e-mail: sekretariat@skwp.pl. WZG SKwP powo艂ano Inspektora Ochrony Danych (IOD), kontakt do IOD e-mail: iod.skwp@buiskwp.pl.Z Inspektorem Ochrony Danych mo偶na kontaktowa膰 si臋 we wszystkich sprawach dotycz膮cych przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw zwi膮zanych z przetwarzaniem danych.
  2. Pani/Pana dane osobowe b臋d膮 przetwarzane w celu zapisu na newsletter w tym w celu wysy艂ki informacji o aktualnych akcjach promocyjnych i aktualnej ofercie.
  3. Przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych odbywa膰 si臋 b臋dzie na podstawie wyra偶onej przez Pani膮/Pana zgody (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. a Rozporz膮dzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony os贸b fizycznych w zwi膮zku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep艂ywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1), zwanego dalej Rozporz膮dzeniem).
  4. Pani/Pana dane osobowe b臋d膮 przetwarzane do czasu cofni臋cia przez Pani膮/Pana zgody.
  5. Odbiorc膮 Pani/Pana danych osobowych b臋d膮 osoby upowa偶nione przez Administratora do przetwarzania danych osobowych w ramach wykonywania swoich obowi膮zk贸w s艂u偶bowych oraz podmioty, kt贸rym Administrator zleca wykonywanie czynno艣ci, z kt贸rymi wi膮偶e konieczno艣膰 przetwarzania danych (podmioty przetwarzaj膮ce).
  6. W zwi膮zku z przetwarzaniem danych osobowych przys艂uguje Pani/Panu prawo dost臋pu do tre艣ci danych, ich sprostowania, usuni臋cia, ograniczenia ich przetwarzania oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych.
  7. Ma Pani/Pan prawo do cofni臋cia zgody na przetwarzanie Pani/Pana danych w dowolnym momencie bez wp艂ywu na zgodno艣膰 z prawem przetwarzania, kt贸rego dokonano na podstawie zgody przed jej cofni臋ciem.
  8. W przypadku uznania, 偶e przetwarzanie przez Administratora Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy Rozporz膮dzenia ma Pani/Pan prawo wnie艣膰 skarg臋 do Prezesa Urz臋du Ochrony Danych Osobowych (PUODO).
  9. Podanie przez Pani膮/Pana danych osobowych jest dobrowolne, jednak jest warunkiem zapisu na newsletter, a konsekwencj膮 ich niepodania b臋dzie brak mo偶liwo艣ci informowania Pani/Pana o promocjach i aktualnej ofercie.
  10. Pani/Pana dane osobowe nie b臋d膮 przetwarzane w spos贸b zautomatyzowany, nie b臋d膮 poddawane profilowaniu.
  11. Pani/Pana dane osobowe nie b臋d膮 przekazywane do pa艅stwa trzeciego.
nazwa cel 偶ywotno艣膰 typ Podmiot trzeci

PHPSESSID,
themosis_session,
XSRF-TOKEN

prawid艂owe dzia艂anie sklepu internetowego sesja niezb臋dne do dzia艂ania strony NIE

cmplz_banner-status, cmplz_consented_services, cmplz_functional, cmplz_marketing, cmplz_policy_id, cmplz_preferences, cmplz_statistics

zarz膮dzanie plikami cookies 365 dni niezb臋dne do dzia艂ania strony NIE
nazwa cel 偶ywotno艣膰 typ Podmiot trzeci
_ga S艂u偶y do rozr贸偶niania u偶ytkownik贸w. 2 lata analityczne Google
_gid S艂u偶y do rozr贸偶niania u偶ytkownik贸w. 24 godziny analityczne Google
_gat_gtag_UA_126827850_1 S艂u偶y do utrwalania stanu sesji. 2 lata analityczne Google
__gcl_au U偶ywany przez Google AdSense do eksperymentowania z wydajno艣ci膮 reklam w witrynach internetowych korzystaj膮cych z ich us艂ug. 90 dni analityczne Google